– En fantastisk plass

Bilde av familie i stua på hytta i Lussevika

Familien Oftedal hadde lenge sett etter hytte på Sørlandet. Hyttedrømmen fant de endelig i Lussevika. 

I over lengre tid hadde familien fra Rogaland vært på utkikk etter et sted hvor de kunne senke skuldrene og slappe av i helger og ferier.

– Det starter med at vi reiste ned en fredag for å se på ei hytte i Lussevika som vi vurderte å kjøpe. Vi tok så en runde på området for å se på aktuelle hyttetomter og da så vi noe vi likte, forteller Anita Oftedal.

I 2014 kjøpte familien hyttetomt. Mars 2015 begynte de å bygge og allerede før sommeren samme år var hytta i Lussevika ferdig bygd.

Se video av hytta her:

Kjente området fra før

Bilde av hytte på Lussevika fra utsiden

Vi besøker Svein Kjetil, Anita og datteren Kristine Oftedal på hytta en tidlig høstdag i oktober. Svein Kjetil og Anita har også en sønn som pleier å ta med seg kompiser på hytta. Det var ikke så rart at de valgte å bygge hytte i Lussevika, ifølge familien. De har nemlig leid hytte her tidligere.

– Vi kjente til området fra før. Det er en fantastisk plass og vi trives veldig godt. Vi har blitt kjent med flere fra både Rogaland, Mandal og Kristiansand. Vi har også vært på camping i Lyngdal tidligere. Vi har alltid hatt et godt forhold til Sørlandet, sier de.

bilde av familien oftedal som har hytte på Lussevika

– Hva liker dere så godt med Lussevika?

– Det er gode turmulighetene hele året. Skjærgården er rett i nærheten og på sommeren blir det mye aktiviteter med båt og vannscooter. Det er også kort vei til Lyngdal, Mandal og Kristiansand. Båly Havn er vi også ofte innom, forteller familien.

Hytte med sørlandsidyll

 

hytte-lussevika

De elsker å tilbringe så mye tid på hytta som mulig. Fra påske og fram til sommeren prøver de å være der nesten hver helg. Om sommeren blir fire av ukene tilbrakt i Lussevika. De bruker også hytta på høst- og vinterhalvåret.

– Vi må også skryte av det gode miljøet i Lussevika. Det er for eksempel sommerfester og dugnader hvor man treffer nye folk som man blir kjent med, sier Anita Oftedal.

Hytta er 120 kvadratmeter over to etasjer og består av stue, kjøkken, fem soverom og 3 bad. Det var viktig for familien å ha nok soverom og bad med tanke på å ha besøk på hytta. Svein Kjetil har gjort veldig mye av arbeidet på deres nye ferieparadis, hvor familien kan nyte Sørlandsidyllen.

bilde inne fra hytte på Lussevika